Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Marynowana pieczeń z karkówki

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

karkówka 1,5 kg
ocet winny 0,75 szklanki
ciemny sos sojowy 0,3 szklanki
czosnek 4 ząbki
majeranek do smaku
Czosnek suszony Prymat do smaku
woda letnia 8 (przegotowana)
Chili pieprz cayenne mielone Prymat 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Marynowana pieczeń z karkówki

Przygotowujemy marynatę:przegotowaną wodę mieszamy z octem winnym, sosem sojowym, papryką chili.Mięso opłukujemy i zanurzamy w przygotowanej marynacie. Odstawiamy na 24 godz. Po tym czasie mięso wyjmujemy z marynaty, osuszamy. Ostrym nożem nacinamy kilka dziurek w które wkładamy ząbki czosnku. Mięso nacieramy majerankiem i czosnkiem granulowanym. Następnie mięso dokładnie zawijamy w folię aluminiową i nakłuwamy kilka razy szpikulcem.Pieczemy ok. 80 min na ruszcie w piekarniku nagrzanym do 200 stopni C. Podajemy w plastrach z dodatkiem gęstych sosów lub surówek.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agnieszka214 12.04.2013 19:15
alez piekne miesko
ttrytka 27.05.2012 22:24
smaczne
Rafał10 27.05.2012 22:24
fajny przepis, warty wypróbowania:)
Emilia22 27.05.2012 19:35
wygląda świetnie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak