Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

SOS DO PIECZONEJ ŁOPATKI

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

żółtko jajek 1 sztuka
cebula 1 sztuka
masło 50 gram
ocet winny 1 łyżka
przecier pomidorowy 1 łyżka
czosnek 2 ząbki
sól 1/2 łyżeczki
bazylia 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: SOS DO PIECZONEJ ŁOPATKI

Drobno posiekaną cebulę i czosnek poddusić z octem i bazylią. Następnie przelać przez sito i połączyć z żółtkiem i masłem.
Sos umieścić w kąpieli wodnej i ubijać, aż zgęstnieje.
Do gęstego sosu dodać przecier pomidorowy i doprawić solą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mniam mniam
mniam mniam 03.03.2014 21:50
Witam chciałem zrobić ten sos do pieczeni i jest nie do zrobienia brakuje dokładnego opisu .
Iwusia 21.01.2014 22:28
smakowity musi być
fotoviderek 18.11.2013 07:15
Sosik wspaniały :)
IwonaKa 07.10.2013 10:20
muszę spróbować z żółtkiem,na pewno pyszny ten sosik
misia53 01.08.2013 00:05
chyba warto spróbować
ben-ka 31.07.2013 08:32
ciekawy ten sosik.
Pusia 17.06.2013 08:33
świetny sosik
Krystyna32 23.05.2013 18:35
fajny sosik
Katarzyna59 01.05.2013 12:47
super przepis
IKrakowianka 14.12.2012 23:16
smaczny
kate.500 20.09.2012 09:59
pysznie sie zapowiada
RenataZ-et 27.08.2012 21:32
super sos
zuzanna_z 16.07.2012 11:48
wart zapamiętania

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak