Sposób przygotowania

Do wody w garnku włóż żeberka pokrojone na mniejsze kawałki i gotuj, aż zbierze się szumowina, zbierz szumowinę i dodaj warzywa prócz szczawiu, pieprz, ziele angielskie i liść laurowy, gotuj razem do miękkości warzyw i mięsa. Gdy już warzywa i mięso będą miękkie dodaj przebrany i pokrojony świeży szczaw. Gotuj przez około 15 minut, zapraw śmietaną, i dopraw do smaku solą, pieprzem i cukrem, a gdyby był za mało kwaśny dodaj sok z cytryny. Podawaj z jajkiem i ziemniaczkami ugotowanymi i podsmażonymi, które podaję osobno. Smacznego!

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    1j1o1l1a1

    lubię :)
  • 1
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    moja ulubiona
  • 0
    original
    Opublikowano

    mufinka79

    Tak uwielbiam szczawiówkę :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ankha

    Ładny talerzyk:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Dorian

    super ladnie podana zupka
  • 0
    original
    Opublikowano

    Magda60

    smaczna
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    artur7

    posmak lata fajne
  • 1
    original
    Opublikowano

    gusia1000

    Lubię tą zupę.
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Mmars

    Bardzo dobra zupka.
  • 0
    original
    Opublikowano

    Klausia

    pięknie podane :)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    as28

    mniam mniam
  • 0
    original
    Opublikowano

    Grazyna0211

    smaczna zupa
  • 0
    original
    Opublikowano

    pestka

    bardzo lubię taką zupkę

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !