Sposób przygotowania

Filet z kurczaka pokroić na cienkie plastry, a następnie obtoczyć w mące wymieszanej z pieprzem i solą, następnie zanurzyć w jajku połączonym z połową mleka i obtoczyć w bułce, po czym smażyć na 2 łyżkach masła.
Na pozostałym po smażeniu maśle podsmażyć plastry ananasa.
Amaretto połączyć z syropem z ananasa, a następnie dodać do czekolady rozpuszczonej z połową mleka w kąpieli wodnej.
Filety ułożyć na talerzu z ananasem, a następnie polać powstałym sosem.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    zuzanna_z

    bardzo ciekawy przepis
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ania67

    oryginalne
  • 1
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    Ciekawy pomysł
  • 1
    dsc05018
    Opublikowano

    Pietruszka

    fajne
  • 2
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    pomysłowe ;)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Krystyna32

    ciekawy przepis
  • 0
    katarzyna-jaworek.
    Opublikowano

    Katarzyna59

    w takiej postaci jeszcze nie jadłam
  • 2
    original
    Opublikowano

    Granita

    a to ciekawe połączenie smaków-kurczak,czekolada,amaretto...

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !