Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kurczak faszerowany pieczarkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Kurczak (cały ) 2 kg
pierś z kurczaka 1 podwójna
pieczarki 0,5 kg
cebula 1 sztuka
czosnek 1 ząbek
pieprz do smaku
sól do smaku
Papryka ostra mielona Prymat do smaku
jajko 1 sztuka
olej

Przepis i sposób przygotowania na: kurczak faszerowany pieczarkami

Kurczaka dokładnie umyć,usunąć wszystkie kości uważając aby nie przecinać skóry, natrzeć całego solą,pieprzem,papryką ja używam również przyprawy delikat czerwony.
FARSZ: pierś z kurczaka mielimy. Cebulę kroimy w drobna kostkę i podsmażamy, pieczarki kroimy w średniej wielkości kostkę i również podsmażamy. Cebulę i pieczarki dodajemy do mięsa przyprawiamy solą,pieprzem, dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek i jajko.
Farsz wyrobić i dokładnie nafaszerować nim kurczaka.Zaszyć kurczaka nicią lub wykałaczkami.
Natrzeć kurczaka oleje i papryką.
Wstawić do nagrzanego piekarnika do 160−180*C i piec do złotego koloru ok.45−60min.
Co jakiś czas polewać go sose z brytwanki lub gorącą wodą( ważne )
Kurczaka podajemy w całości lub w plasterkach.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 18.04.2015 12:24
świetnie wygląda
1j1o1l1a1 27.05.2012 19:06
smacznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak