Sposób przygotowania

Wydrylowane czereśnie przekładam do rondla. Następnie 1 łyżkę cukru mieszam z żelfixem i zasypuję nimi owoce i doprowadzam do wrzenia.
Do wrzącej masy dodaję resztę cukru i whisky, smażę przez minutę, dokładnie przy tym mieszając masę.
Konfiturę gorąca przekładam do słoików i szczelnie zakręcam.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Justyna87

    %%% fajne
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    zuzanna_z

    a potem do wszystkiego
  • 1
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    super ;))
  • 1
    original
    Opublikowano

    Krystyna32

    fajne
  • 2
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    wyśmienite :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    alaaa

    może być smaczne z whisky
  • 1
    katarzyna-jaworek.
    Opublikowano

    Katarzyna59

    bardzo fajne
  • 2
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    podoba mi się ten przepis
  • 1
    original
    Opublikowano

    Dorota59

    takie wisienki to ja lubię

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !