Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

BURAKI W ŚMIETANIE

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

buraki 500 gram
Bulion grzybowy 200 ml
czosnek 2 ząbki
ziemniaki 4 sztuki
śmietana 30% 50 ml
masło 2 łyżki
koperek 1/2 pęczka
cukier 1/2 łyżeczki
sól 1 łyżeczka
ocet 2 łyżeczki
pieprz czarny 1/4 łyżeczki
borowiki 50 gram

Przepis i sposób przygotowania na: BURAKI W ŚMIETANIE

Masło roztopić na patelni, a następnie przez 5 minut smażyć na nim buraki pokrojone w plastry i doprawione solą i pieprzem.
Buraki zalać bulionem i dodać uprzednio namoczone grzyby. Całość dusić, a po 15 minutach dodać pokrojone w kostkę ziemniaki, po kolejnych 10 minutach dodać cukier i ocet i dusić całość jeszcze przez 10 minut.
Buraki polać śmietaną połączoną z posiekanym koperkiem i czosnkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 25.01.2014 16:45
Ciekawy pomysł.
barbara11561 02.12.2013 13:17
lubię takie buraczki:)
gosia56 01.12.2013 11:20
na pewno pyszne
Iwusia 27.11.2013 23:09
bardzo smaczne
Ewelina38 02.08.2013 10:03
fajny pomysł na buraczki :)
Krystyna32 23.03.2013 07:59
ciekawe danie
kuklik 05.01.2013 22:17
takich jeszcze nie robiłam
IZABELA29 11.10.2012 10:06
pysznie
Ada-Gaba 02.10.2012 08:12
fajny pomysł z grzybkami
IKrakowianka 13.09.2012 20:51
pycha
Marta1986 27.08.2012 10:36
super
RenataZ-et 26.07.2012 20:41
idealny dodatek do obiadu
Katarzyna59 23.07.2012 21:38
pychota
zuzanna_z 12.07.2012 12:49
ciekawy przepis
Norgiusz 17.06.2012 11:01
super
[email protected] 10.06.2012 09:18
fantastyczne
Jodaj 28.05.2012 07:45
takich buraczków to jeszcze nie jadłam :P na pewno są pyszne i muszę spróbować :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak