Sposób przygotowania

Rodzynki zalać wrzątkiem. Płatki migdałów wraz z cukrem rozgnieść w moździerzu.
Śmietanę zagotować, po czym dodać do niej migdały z cukrem i rodzynki. Całość gotować na wolnym ogniu przez 10 minut.
Mąkę ziemniaczaną połączyć z mlekiem, a następnie dodać do sosu. Następnie dodać żółtka i dokładnie wymieszać.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    kate.500

    ciekawy pomysl
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    zuzanna_z

    takiego jeszcze nie jadłam
  • 2
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    przepyszny
  • 1
    dsc05018
    Opublikowano

    Pietruszka

    super
  • 1
    fb_img_1444562273221
    Opublikowano

    Poison1988

    fajny przepis :) godny wypróbowania :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Krystyna32

    super
  • 2
    original
    Opublikowano

    Kate131

    do czego go podajesz?
  • 0
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    bardzo smakuje mi z cielęciną
  • 1
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    bardzo smaczny jest taki sos migdałowy
  • 2
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    fajny sosik
  • 1
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    jaki pyszny sos, mogłabym jeść sam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !