Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pischinger

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

orzechy włoskie 200 g
masło 1 łyżka
gorzka czekolada 200 g
śmietanka 200 ml
wafle 6 szt
cukier puder 200 g

Przepis i sposób przygotowania na: Pischinger

Czekoladę przełożyć do miski, rozpuścić na parze.
Do rozpuszczonej czekolady dodać śmietankę, cukier i masło, wymieszać i zagotować.
Odłożyć połowę masy.
Orzechy zemleć w maszynce do mielenia mięsa.
Dodać orzechy do połowy masy i dalej gotować,do zgęstnienia masy.
Każdy wafel smarować masą, układać wafle jeden na drugim.
Na wierzchu położyć deseczkę i obciążyć.
Wstawić do lodówki na całą noc.
Następnie podgrzać odłożoną masę, oblać masą wierzch i boki, odstawić do lodówki.
Gdy masa zastygnie kroić.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna47 13.08.2012 23:27
Dziękuję za przepis.
Betka 29.05.2012 16:38
rewelacja;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak