Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bitki wołowe z grzybkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczeń wołowa 70 dkg
cebula 1 szt
margaryna 1/4 kostki
mąka 1 łyżka
kwaśna śmietana 2 łyżki
musztarda 1 łyżeczka
Kucharek przyprawa do potraw 1/2 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
grzyby suszone 1/2 szkl
Papryka słodka mielona Prymat 1/4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Bitki wołowe z grzybkami

Mięso umyć, osuszyć i pokroić w grubsze plastry. Dokładnie rozbić tłuczkiem. Na patelni rozgrzać margarynę i obsmażyć mięso z dwóch stron. Cebulę drobno posiekać. Grzyby namoczyć. Do garnka przełożyć mięso, dodać cebulę oraz grzyby. Zalać mięso wodą (tak by było zanurzone). Dodać kucharek oraz paprykę i 1/3 łyżki mąki. Wymieszać i dusić mięso pod przykryciem do miękkości. W kubeczku wymieszać śmietanę, 2/3 mąki oraz musztardę. Zalać mieszaniną mięso i chwilę poddusić. Przyprawić do smaku solą oraz pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jasiek 05.07.2012 19:24
świetne
Marko 27.06.2012 18:25
super
Andzia1977
Andzia1977 21.06.2012 20:37
pyszotka
olkaaa 01.06.2012 08:26
super
olkaaa 01.06.2012 08:26
super
motyl 29.05.2012 16:38
bardzo pyszne
motyl 29.05.2012 16:38
bardzo pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak