Sposób przygotowania

Skrzydełka z kurczaka starannie obrać, umyć i osuszyć na papierowym ręczniku. Ułożyć skrzydełka na desce do krojenia. Najpierw mięso oprószyć lekko solą, następnie natrzeć mieloną papryką, świeżo mielonym pieprzem oraz kucharkiem (może być także inna przyprawa). Odstawić mięso w chłodne miejsce na 40-50 minut. Następnie skrzydełka lekko skropić olejem i układać na grillu, od czasu do czasu przewracać. Grillować do miękkości. Można także owinąć skrzydełka w folie aluminiową, aby się nie zeschły. Skrzydełka podawać z sałatką.

Komentarze

  • 3
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super
  • 2
    original
    Opublikowano

    Marko

    supcio
  • 0
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    pyszne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !