Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

udka w syropie klonowym

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

udka z kurczaka 12 szt.
sól
syrop klonowy 5 łyżek
cukier 1 łyżka
skórka z połowy pomarańczy
sok z połowy pomarańczy
keczup 2 łyżki
sos worcester 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: udka w syropie klonowym

Udka kurczaka oczyść, umyj, osusz. Natrzyj solą i pieprzem. Włóż do rondla.
Syrop klonowy wymieszaj z cukrem, skórką i sokiem z pomarańczy, keczupem i sosem Worcester. Marynatą polej udka. Przykryj folią i pozostaw na całą noc.
Rozłóż udka na rozgrzanym grillu. Piecz powoli ze wszystkich stron ok. 25 min. Podczas pieczenia smaruj mięso pozostałą marynatą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dianix 27.05.2012 20:44
nidgy nie robiłam takich

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak