Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mój bigos

2.0
(2)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta kiszona 1 kg
kapusta biała 1 główka
kiełbasa podwawelska 1 kg
schab 50 dag
suszone śliwki kalifornijskie garść
cebula 1 sztuka
koncentrat pomidorowy 2 łyżki
sól
pieprz
rozmaryn
majeranek
nasiona jałowca
Liść laurowy suszony Prymat
pieprz ziarnisty
ziele angielskie
tłuszcz do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Mój bigos

Kapustę kiszoną płuczemy. zalewamy wodą i zagotowujemy. Następnie zlewamy pierwszą wodę, ponownie zalewamy wodą i gotujemy. Kapustę białą oczyszczamy i szatkujemy. Dodajemy do kapusty kiszonej i razem gotujemy, doprawiając przyprawami. Schab kroimy w niewielką kostkę i obsmażamy na rozgrzanym tluszczu, a następnie dodajemy do kapusty. Całość gotujemy. Kiełbasę kroimy w kostkę i rownież obsmażamy na rozgrzanym tluszczu. Dodajemy do gotującego się bigosu wraz z grzybkami. Całość gotujemy. Następie dodajemy śliwki. Mieszamy dokładnie i gotujemy do miękkości. Pod koniec gotowania dodajemy koncentrat pomidorowy i doprawiamy przyprawami do smaku.
Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wafelek2601 03.01.2014 22:40
Dawno nie jadłem bigosu
ONY_za_kare 27.11.2013 16:35
uwielbiam!! :)
Adam/ZUB3R 28.02.2013 14:24
lubię bigosik
rjustysia 26.11.2012 10:34
Wspaniale rozgrzewa taki bigos po zimowym spacerze :)
Dorian 16.11.2012 14:21
pysznie wyglada
kasiek 03.11.2012 21:05
pyszny bigosik
Adamorek 03.09.2012 10:26
Dobry bigosik
barbarella 27.05.2012 14:56
wygląda smakowicie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak