Sposób przygotowania

Boczek płuczemy i osuszamy ręcznikiem papierowym. Przyprawy mięszamy (oprócz liścia laurowego), mini kosteczkę rozkruszamy, dodajemy oliwę z oliwek i dokładnie mieszamy na gładką pastę. Dokładnie nacieramy mięsą pasto i wstawiamy do lodówki min na jedną godzinę, a najlepiej na cało noc. Następnie wkładamy mięso do rękawa foliowego dodajemy liście laurowe, zamykamy szczelnie rękaw i pieczemy ok 1 - 1,5 godz w piekarniku nagrzanym do 200 stopni. Pod koniec pieczenia przedziurawiamy rękaw i odsłanieamy mięso aby ładnie się przypiekło.
Smacznego!

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    KOBRA

    super,lubię takie mięsko
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    fictor123

    swietnie wyszedł:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    rewelacyjny boczek
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    kamyk

    alle boczuś , pycha
  • 1
    imgp6567-kopia
    Opublikowano

    Habibi

    wspaniały ten boczek :) od razu mi się go zachciało ;)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Kas2

    z pewnością wyśmienity
  • 0
    dsc_0327
    Opublikowano

    mariel78

    jeszcze tak nie robiłam pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    nie piekłem jeszcze tak boczku
  • 1
    original
    Opublikowano

    Dorota59

    smaczne mięsko
  • 1
    original
    Opublikowano

    Adam/ZUB3R

    pieczony boczuś, pychota

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !