Sposób przygotowania

Surowe ziemniaki utrzeć,wymieszać z mąką i solą.Pieczarki umyć,pokroić i podsmażyć na maśle razem z posiekaną cebulą.Blaszaną foremke wysmarować smalcem.Napełnić do połowy ziemniakami,nałożyć grzyby i przykryć ziemniakami.Włożyć do nagrzanego do 225 stopni piekarnika.Po 10 min posmarować wierzch ziemniaków śmietaną by utworzyła się chrupiąca powierzchnia.Piec około 30 min.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    to jest pycha
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    mirosława4

    smaczne danie
  • 1
    original
    Opublikowano

    Dorota59

    extra
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ewelina38

    takie jedzonko to ja lubię, i to jeszcze jak.....
  • 2
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    wspaniała
  • 1
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    jestem ziemniaczana dusza więc zachwycam się takimi
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    Dla mnie super
  • 0
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    super są takie ziemniaki

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !