Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ziemniaki zapiekane z pieczarkami

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 10 szt
cebula 2 szt
masło 2 łyżki
sól do smaku
pieczarki 20 dag
mąka 1 łyżka
smalec 2 łyżki
śmietana 4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Ziemniaki zapiekane z pieczarkami

Surowe ziemniaki utrzeć,wymieszać z mąką i solą.Pieczarki umyć,pokroić i podsmażyć na maśle razem z posiekaną cebulą.Blaszaną foremke wysmarować smalcem.Napełnić do połowy ziemniakami,nałożyć grzyby i przykryć ziemniakami.Włożyć do nagrzanego do 225 stopni piekarnika.Po 10 min posmarować wierzch ziemniaków śmietaną by utworzyła się chrupiąca powierzchnia.Piec około 30 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IKrakowianka 21.01.2014 11:41
super są takie ziemniaki
Wafelek2601 09.11.2013 15:49
Dla mnie super
misia53 21.08.2013 23:25
jestem ziemniaczana dusza więc zachwycam się takimi
Iwusia 16.05.2013 21:59
wspaniała
Ewelina38 06.02.2013 18:39
takie jedzonko to ja lubię, i to jeszcze jak.....
Dorota59 11.06.2012 21:37
extra
mirosława4 04.06.2012 16:36
smaczne danie
RenataZ-et 29.05.2012 16:06
to jest pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak