Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tosty z łososiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

bagietka 1 sztuka
łosoś wędzony plastry 100 g
majonez 3 łyżki
oliwki czarne Smak 50 g
cytrynka 2 sztuki
koperek 1 sztuka
olej
sól
pieprz
szczypiorek
łosoś 150 g

Przepis i sposób przygotowania na: Tosty z łososiem

Świeżego łososia oprószamy solą i pieprzem i smażymy na oleju. Studzimy i rozdrabniamy palcami w płatki. Łososia wędzonego kroimy w kostkę i mieszamy z płatkami usmażonego. Oliwki siekamy drobno. Dodajemy do ryby majonez, oliwki, sok z cytryny oraz posiekany koperek i szczypior. Mieszamy i doprawiamy. Chleb tostowy lub bagietkę pokrojoną w kromki o grubości 1,5 cm, smarujemy olejem i opiekamy w piekarniku na brązowo. Po ostudzeniu smarujemy przygotowaną pastą. Z drugiej cytryny kroimy w plastry i na koniec nimi dekorujemy koperkiem i cytryną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak