Sposób przygotowania

Stolnicę oprószyć mąką i rozwałkować na niej ciasto francuskie. Przy pomocy talerza wycinamy koło o średnicy około 20 cm i dzielimy na 8 równych części. W miseczce ucieramy masło z czosnkiem i dodajemy łyżeczkę tymianku. Doprawiamy solą i pieprzem (wg. uznania). Smarujemy trójkąciki małą ilością masła czosnkowego. Kładziemy na każdym 1 listek bazylii i kawałek serka bałkańskiego (jest on dostępny w Lidlu). Zwijamy każdy kawałej ciasta, zaczynając do szerszego brzegu. Tak przygotowane rgaliki układamy na wyłożonej papierem do pieczenia blasze. Wierzch każdego rogalika smarujemy roztrzepanym żółtkiem i wkładamy do rozgrzanego piekarnika w temperaturze 220 stopni C i pieczemy przez około 15 min, aż zaczną nabierać złotego koloru.

Smacznego :)

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !