Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka szopska z domowego ogródka

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pomidor 5 sztuk
papryka zielona 1 sztuka
papryka żółta 1 sztuka
czosnek 2 ząbki
ser kanapkowy 200 g
ogórki kiszone 2 sztuki
oliwa 2 łyżki
sól do smaku
ocet winny 1 łyżka
cebula czerwona 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka szopska z domowego ogródka

Pomidory i paprykę myjemy pod bieżącą zimną wodą. Osuszamy papierowym ręcznikiem. Następnie papryki czyścimy z pestek i białej skóry, a następnie kroimy w większą kostkę. Pomidory po osuszeniu kroimy w niewielkie księżyce. Przygotowujemy sos: czosnek siekamy, ucieramy z solą, dodajemy ocet winny i dolewając oliwę dalej dokładnie ucieramy, aby składniki dobrze się połączyły. Pokrojone warzywa lekko solimy i delikatnie mieszamy. Przed podaniem polewamy sosem i jeszcze raz delikatnie mieszamy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Niunia 16.03.2013 19:23
mniam pycha ta sałatka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak