Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekany mus jabłkowo-wiśniowy

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jabłka 1 kg
budyń wiśniowy 2 op.
cukier do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekany mus jabłkowo-wiśniowy

Jabłka obrać, pokroić w cząstki, wykroić gniazda nasienne i zmiksować na mus.
Dodać cukru do smaku i wsypać proszek budyniowy.
Zmiksować do uzyskania jednolitej masy.
Ilość musu dopełnić wodą lub sokiem jabłkowym do objętości 1 litra.
Niewielkie naczynie żaroodporne natłuścić olejem, wlać masę jabłkową i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180*C.
Piec, aż masa stanie się zwarta i sprężysta - ok.40 minut.

Podawać na ciepło lub po schłodzeniu, z dodatkiem jogurtu lub twarożku waniliowego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

annagebalska 22.11.2012 09:09
ciekawy pomysł :)
artur7 17.08.2012 12:46
smacznisci
Betka 21.07.2012 09:17
fajny mus;)
eagle 04.06.2012 20:52
Znam coś podobnego z jabłek tzw. marmoladkę, ale musu nie zagęszcza się, tylko suszy...
Habibi 31.05.2012 14:11
Coś słodkiego dla dzieci - zwłaszcza dobry pomysł na jesień, kiedy mamy dużo owoców i nie zawsze mamy na nie pomysł ;)
jolanta53 31.05.2012 11:40
Ciekawy pomysł :)
Habibi 28.05.2012 05:00
Zapraszam serdecznie do przejrzenia moich przepisów :) *** Każdy znajdzie tutaj coś smaczbego :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak