Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Domowy cukier waniliowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wanilia 2 laski
cukier 1 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: Domowy cukier waniliowy

Do słoika wsypujemy cukier, dodajemy laski wanilii, zakręcamy i całość dokładnie mieszamy. Odstawiamy, cukier jest gotowy już po kilku dniach. Możemy wykorzystać laski wanilii bez ziarenek (jeżeli ziarenka zużyliśmy do przygotowania jakiegoś deseru).
Do słoika możemy sukcesywnie dosypywać cukier, dokładać kolejne laski wanilii i wyjmować te, które leżą w nim najdłużej.
Jeżeli chcemy mieć drobniutki cukier- jak cukier puder, to możemy zmielić go w młynku do kawy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ewaa 03.09.2012 17:40
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak