Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Muszle nadziewane szpinakiem

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron conchiglioni 300 g
szpinak 300 g
ser ricotta 250 g
jajko 1 sztuka
sól
pieprz
oliwa
orzechy 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Muszle nadziewane szpinakiem

Kroki postępowania

1
Umyty i osuszony szpinak siekamy niezbyt drobno, podsmażamy na patelni wysmarowanej niewielką ilością oliwy, dodajemy roztrzepane jajko, doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Smażymy kilka minut na niewielkim ogniu, cały czas mieszając. Dodajemy siekane, prażone orzechy ziemne i ser ricotta, mieszamy i zdejmujemy patelnię z ognia.
Krok 1 - Muszle nadziewane szpinakiem foto
2
Makaron gotujemy na półtwardo wg wskazówek na opakowaniu (gotujemy w dużym garnku, z dużą ilością wody, żeby makaron nie posklejał się).
Krok 2 - Muszle nadziewane szpinakiem foto
3
Odcedzony, ciepły makaron nadziewamy ciepłym farszem i podajemy.
Krok 3 - Muszle nadziewane szpinakiem foto
4
Muszle nadziewane szpinakiem
Krok 4 - Muszle nadziewane szpinakiem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Cukiereczek13 27.05.2012 14:58
pysznie wyglądają :)
pioge7 27.05.2012 10:27
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak