Sposób przygotowania

Rybę umyj, osusz papierowym ręcznikiem. Z zewnątrz i od wewnątrz skrop filety sokiem wyciśniętym z jednej cytryny, oprósz przyprawą do ryb Prymat. Wstaw pod przykryciem do lodówki (najlepiej z folii aluminiowej - by zapach nie przechodził) na godzinę lub dłużej, aby ryba nabrała aromatu.Następnie ułóż łososia na kawałkach folii aluminiowej. Na wierzchu ryb połóż wiórki masła . Szczelnie owiń łososia folią. Wstaw do piekarnika lub ufo nagrzanego do temp. 180C i piecz ok. 25-30 min. Podawać z masłem na wierzchu posypanym Przyprawą do Grzanek Złocistych - tak aby masło się samo po wierzchu ryby rozpuszczało oraz z plasterkiem cytryny. Świetnie komponuje się z sałatką ze świeżych liści różnych sałat, pomidorem i serem feta. Ponadto podawać z ziemniakami, ryżem, ziemniakami zapiekanymi lub frytkami. Możesz też ułożyć rybę na ruszcie grilla i piec ją po 15 min z każdej strony.

Spróbuj również

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    agunesu

    smaczna rybka
  • 1
    original
    Opublikowano

    parysek10

    wygląda zachęcająco
  • 0
    original
    Opublikowano

    Beata73

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !