Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ZUPA Z BRUKSELKĄ

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

łopatka 400 gram
brukselka 400 gram
cebula 3 sztuki
koperek 1 pęczek
czosnek 5 ząbków
przecier pomidorowy 1 opakowanie
sól 1 łyżeczka
oliwa 4 łyżki
woda 1 litr
Pieprz czarny mielony Prymat 1/4 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: ZUPA Z BRUKSELKĄ

Mięso pokroić w kostkę, podsmażyć na oliwie, doprawić do smaku solą i pieprzem, a następnie zrumienić pokrojoną w kostkę cebulą i posiekany czosnek. Do cebuli dodać podsmażone mięso, zalać wodą i dusić przez godzinę.
Ugotowana brukselkę dodać do mięsa, następnie dodać przecier pomidory i dusić przez 10 minut.
Do zupy dodać posiekany koperek i dokładnie wymieszać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Łukasz15 24.11.2013 09:07
Pyszna zupka
pestka 29.10.2013 08:27
ciekawa propozycja
IwonaDD 08.08.2013 18:03
zdrowa zupka
caralajna 08.08.2013 08:13
fajny pomysł na brukselkę
Motorek 22.05.2013 09:41
na pewno smaczna
Krystyna32 25.01.2013 08:51
pycha
kate.500 30.12.2012 00:17
pycha
IKrakowianka 22.11.2012 22:32
smaczna :)
Wacław 23.08.2012 08:50
lubię zupy
RenataZ-et 09.08.2012 21:25
pomysłowa
Seba 04.08.2012 08:31
fajna
zuzanna_z 11.07.2012 11:34
super zupka
fictor123 10.06.2012 08:57
pyszna
Justyna Jussstiii 27.05.2012 10:56
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak