Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

RYŻ NA OSTRO

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ryż 1 szklanka
papryka czerwona 1 sztuka
czosnek 1 główka
pomidor 2 sztuki
mięso wołowe 300 gram
kukurydza w puszce 1 puszka
cebula 2 sztuki
sól 1 łyżeczka
olej 4 łyżki
woda 2 szklanki
Pieprz czarny mielony Prymat 1/4 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: RYŻ NA OSTRO

Pomidory sparzyć, a następnie obrać ze skórki i wraz z cebulą i czosnkiem rozdrobnić za pomocą blendera.
Ryż podsmażyć na oleju, po czym dodać do niego rozdrobnione pomidory i wodę. Dusić aż do momentu odparowania wody.
Następnie dodać do ryżu pokrojone w kostkę mięso, paprykę oraz odcedzona z zalewy kukurydzę i całość podsmażyć przez 20 minut. Całość doprawić solą i pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IZABELA29 03.02.2014 17:19
ciekawa propozycja
ben-ka 03.02.2014 08:59
Bardzo smaczny obiadek.
Iwusia 08.10.2013 23:09
smaczny obiad
Ewelina38 19.08.2013 15:06
jak dla mnie jest to wspaniałe jedzonko :)
RenataZ-et 07.04.2013 18:42
super propozycja
Krystyna32 22.03.2013 17:45
bardzo lubię
IKrakowianka 01.03.2013 21:11
Ciekawy pomysł na ryż
Elżbieta17 13.12.2012 21:04
smaczny obiad:)
Kas2 21.09.2012 23:38
znakomita propozycja
zuzanna_z 11.07.2012 11:26
super szamka
Ada-Gaba 25.06.2012 07:03
rewelacjne
Łukasz15 21.06.2012 09:19
lubię taki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak