Sposób przygotowania

Śliwki umyc, usunać pestki, ułożyć ciasno w przygotowanych słoikach. Z cukru, octu i przypraw ugotować syrop, gorącym zalać słoiki i od razu zamknąć. Słoiki pasteryzować przez 20 minut. Odstawic na conajmniej 2 tygodnie. Po tym czasie śliwki sa gotowe do jedzenia.

Komentarze

  • 2
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    Bardzo lubię takie śliweczki i wolę od całych bo wiem ,że nie posiadają \"mięska\"
  • 1
    14344131_1175334835846825_6586112930612941972_n
    Opublikowano

    Ewa104

    Ja nie pestkuję, ale robię z własnych śliwek.gdzie nie ma \"niespodzianek\".A lubię bardzo i same i jako dodatek do potraw.
  • 0
    original
    Opublikowano

    magical66

    ja tez nie pestkuje sliwek
  • 0
    original
    Opublikowano

    eli_555

    Też lubię takie śliweczki.
  • 1
    original
    Opublikowano

    anemon

    Warto zrobić takie śliwki.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Grazyna0211

    super są takie śliwki
  • 2
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    robię w occie ale bardziej skomplikowaną metodą - Twoja jest o wiele prostsza:}

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !