Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śliwki w occie

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

śliwki najlepiej węgierki 1 kg
cukier 1/2 kg
Cynamon mielony Prymat 1 płaska łyżeczka
Goździki całe Prymat 1 płaska łyzka
ocet 1/2 6%

Przepis i sposób przygotowania na: Śliwki w occie

Śliwki umyc, usunać pestki, ułożyć ciasno w przygotowanych słoikach. Z cukru, octu i przypraw ugotować syrop, gorącym zalać słoiki i od razu zamknąć. Słoiki pasteryzować przez 20 minut. Odstawic na conajmniej 2 tygodnie. Po tym czasie śliwki sa gotowe do jedzenia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ben-ka 02.05.2012 16:47
robię w occie ale bardziej skomplikowaną metodą - Twoja jest o wiele prostsza:}
Grazyna0211 11.08.2011 10:25
super są takie śliwki
anemon 13.06.2011 07:39
Warto zrobić takie śliwki.
eli_555 05.02.2011 22:44
Też lubię takie śliweczki.
magical66 02.10.2010 12:21
ja tez nie pestkuje sliwek
Ewa104 28.09.2010 20:23
Ja nie pestkuję, ale robię z własnych śliwek.gdzie nie ma \"niespodzianek\".A lubię bardzo i same i jako dodatek do potraw.
misia53 24.07.2010 17:27
Bardzo lubię takie śliweczki i wolę od całych bo wiem ,że nie posiadają \"mięska\"

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak