Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

NADZIEWANE PAPRYKI

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

papryka czerwona 1 sztuka
ogórek konserwowy 2 sztuki
jogurt naturalny 100 ml
migdały płatki 20 gram
musztarda 1 łyżka
natka pietruszki 1 natka
majonez 2 łyżki
sól 1/2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: NADZIEWANE PAPRYKI

Paprykę przekrajam wzdłuż i usuwam nasiona. Płatki migdałów prażę na patelni. Ogórki konserwowe kroję w kostkę.
Jogurt naturalny łączę z majonezem, musztardą, posiekaną natką pietruszki i doprawiam do smaku solą. Następnie dodaję ogórki i wypełniam powstałym farszem połówki papryki.
Wypełnione papryki posypuję płatkami migdałów.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwusia 27.02.2014 23:31
podoba mi się ten przepis
Wacław 30.07.2013 13:52
moje smaki,pycha :)
Krystyna32 12.01.2013 06:50
super
Łukasz15 25.11.2012 07:12
Super
ewaa 13.08.2012 16:47
super
kate.500 25.07.2012 21:01
pycha
Katarzyna59 22.07.2012 18:03
bardzo lubię
zuzanna_z 10.07.2012 11:44
ciekawy przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak