Sposób przygotowania

Pokrojony seler, por, pietruszkę oraz skrzydełka włożyć do garnka zalać wodą, dodać sól i gotować przez 40 minut.
Wywar przecedzić, a następnie włożyć do niego obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki, które należy gotować przez 15 minut. Po czym dodać ugotowany w oddzielnym garnku i pokrojony w paseczki ozorek oraz sok wyciśnięty z cytryny i gotować przez kolejne 10 minut.
Do zupy wlać śmietanę, po czym doprawić sola i pieprzem.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Justyna Jussstiii

    super
  • 3
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pyszna
  • 3
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pyszna
  • 2
    original
    Opublikowano

    Anna152

    super
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    zuzanna_z

    nigdy takiego cuda nie jadłam
  • 2
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    z ozorkiem nic nie robiłam ..
  • 1
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    ciekawa propozycja
  • 1
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    fajna :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ada-Gaba

    coś dla mojego męża
  • 1
    original
    Opublikowano

    Krystyna32

    extra
  • 1
    katarzyna-jaworek.
    Opublikowano

    Katarzyna59

    świetny pomysł
  • 1
    original
    Opublikowano

    Seba

    ciekawe jak smakuje
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    ciekawa zupka
  • 1
    original
    Opublikowano

    Dorota59

    lubię ozorki w galarecie , ale zupki takiej nie robiłam
  • 3
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    ciekawa zupka

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !