Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ZUPA OZORKOWA

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

skrzydełka kurczaka 5 sztuk
por 1 sztuka
ziemniaki 4 sztuki
ozorek cielęcy 1 sztuka
seler 1 sztuka
sól 1 łyżeczka
marchew 2 sztuki
pietruszka 1 sztuka
Pieprz czarny mielony Prymat 1/4 łyżeczki
śmietana 12% 100 ml
cytryna 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: ZUPA OZORKOWA

Pokrojony seler, por, pietruszkę oraz skrzydełka włożyć do garnka zalać wodą, dodać sól i gotować przez 40 minut.
Wywar przecedzić, a następnie włożyć do niego obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki, które należy gotować przez 15 minut. Po czym dodać ugotowany w oddzielnym garnku i pokrojony w paseczki ozorek oraz sok wyciśnięty z cytryny i gotować przez kolejne 10 minut.
Do zupy wlać śmietanę, po czym doprawić sola i pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwusia 09.03.2014 23:10
ciekawa zupka
Dorota59 08.02.2014 08:38
lubię ozorki w galarecie , ale zupki takiej nie robiłam
romanrafal
romanrafal 25.11.2013 14:01
ciekawa zupka
Seba 08.10.2013 10:07
ciekawe jak smakuje
Katarzyna59 26.05.2013 15:57
świetny pomysł
Krystyna32 22.01.2013 07:59
extra
Ada-Gaba 17.12.2012 13:07
coś dla mojego męża
IKrakowianka 27.11.2012 20:19
fajna :)
RenataZ-et 26.10.2012 16:28
ciekawa propozycja
IZABELA29 02.10.2012 11:15
z ozorkiem nic nie robiłam ..
zuzanna_z 06.07.2012 12:15
nigdy takiego cuda nie jadłam
Anna152 03.07.2012 07:10
super
Anulka75
Anulka75 02.06.2012 16:42
pyszna
Anulka75
Anulka75 02.06.2012 16:42
pyszna
Justyna Jussstiii 27.05.2012 10:56
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak