Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ZUPA FASOLOWA

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

fasola 150 gram
marchew 2 sztuki
pietruszka 1 sztuka
boczek wędzony 100 gram
seler 1/4 sztuki
cebula 1 sztuka
woda 1 litr
sól 1 łyżeczka
Pieprz czarny mielony Prymat 1/8 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: ZUPA FASOLOWA

Fasolę podgotować przez 10 minut, a następnie odstawić garnek na 3 godziny.
Marchew, seler i pietruszkę zetrzeć, cebulę drobno posiekać, a następnie zalać wodą dodać pokrojony w kostkę boczek i gotować przez 30 minut.
Fasolę gotować w garnku w wodzie, w której stała przez 30 minut, a następnie odcedzić i dodać do zupy i gotować całość przez 10 minut. Zupę doprawić do smaku solą i pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IwonaDD 08.08.2013 18:01
pyszna zupka
Bernadeta1 07.08.2013 00:34
bardzo lubię zupę fasolową
kate.500 25.12.2012 00:23
super
Grazyna0211 27.11.2012 14:42
smaczna sycąca zupka
RenataZ-et 30.08.2012 21:50
pyszna zupa
Katarzyna59 22.07.2012 18:02
pyszna
Papryczka 17.07.2012 16:01
lubię fasolową
zuzanna_z 06.07.2012 11:56
dobra zupa
Wacław 02.06.2012 10:38
b.pyszna zupa !!!
Justyna Jussstiii 27.05.2012 10:56
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak