Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Indyk Goujons z tymiankiem

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

filet z indyka 250 gram
szparagi 50 gram
por 1
cebula 1
cukinia 1
mąka 2 lyzki
bulion drobiowy 150 ml
tymianek 1 lyzka
śmietana 12% 80 ml
Bułka tarta klasyczna Prymat 5 lyzek
parmezan starty 2 lyzki
wino białe 80 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Indyk Goujons z tymiankiem

Kroki postępowania

1
Na patelni zeszklij drobno pokrojona cebulke oraz pokrojona pore. Dorzuc pokrojona w paski cukinie. Nastepnie dodaj wczesniej zbrazowione na osobnej patelce paski indyka, posyp maka.
Krok 1 - Indyk Goujons z tymiankiem foto
2
Wlej bulion, wino i zagotuj. Zmniejsz ogien.
Krok 2 - Indyk Goujons z tymiankiem foto
3
Wrzuc pokrojony swiezy tymianek (lub suszony), dodaj smietane oraz przypraw do smaku.
Krok 3 - Indyk Goujons z tymiankiem foto
4
Przeloz potrawe do zaroodpornego naczynia i posyp bulka tarta wymieszanan z parmezanem. Piecz w piekarniku ( 180C) przez ok. 35-40 minut.
Krok 4 - Indyk Goujons z tymiankiem foto
5
Na makaron poloz wczesniej ugotowane szparagi i indyka goujons.

Smacznego!
Krok 5 - Indyk Goujons z tymiankiem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

elaa 02.06.2012 15:12
wygląda bombowo
pioge7 27.05.2012 10:28
doskonałe
Sroczka 27.05.2012 10:20
Ciekawa potrawa. Mam na nią ochotę.
gosia47-47 27.05.2012 10:15
super
Beatris 27.05.2012 10:09
Wszystko to co lubię. Pyszna potrawa.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak