Sposób przygotowania

Ciasto:
Zimne masło posiekać z cukrem, dodać ugotowane, zimne i skręcone przez maszynkę ziemniaki oraz przesianą mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i jajko, zagnieść szybko ciasto które schłodzić w lodówce.
Nadzienie:
Zagotować wodę z cukrem i sokiem cytrynowym do gorącego syropu dodać pokrojone w kostkę gruszki i gotować na małym ogniu kilka minut, następnie odcedzić cały syrop, a do gruszek dodać otręby i wiórki kokosowe, wymieszać.

3/4 ciasta wyłożyć w wysmarowanej formie do tarty i nakłuć w kilku miejscach widelcem, następnie podpiec w temp. 180st i na podpieczony spód wyłożyć nadzienie gruszkowe i posypać resztą rozdrobnionego ciasta. Całość piec jeszcze około 40 min.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    daria2911

    wygląda świetnie
  • 0
    original
    Opublikowano

    Goya

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !