Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Moja zapiekanka makaronowa

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

makaron świderki 3 szklanki
pomidory duże 2 szt
kiełbasa zwyczajna 2 szt
papryka żółta 1 szt
papryka czerwona 1 szt
cebula 1 szt
tłuszcz do formy
sól do smaku
Zioła prowansalskie suszone Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Moja zapiekanka makaronowa

Makaron gotujemy w osolonej wodzie zgodnie z przepisem na opakowaniu lub wykorzystujemy makaron pozostały po obiedzie.Pomidory obieramy ze skórki i kroimy. Z papryk usuwamy gniazda nasienne i razem z kiełbasą kroimy w kostkę. Cebulę drobno siekamy. Kiełbasę, cebulę i paprykę możemy przesmażyć na patelni ale jeśli nie mamy czasu ten krok możemy sobie darować. W natłuszczonym naczyniu żaroodpornym układamy kolejno połowę makaronu, kiełbasę, paprykę, połowę cebuli, pozostały makaron, pomidory i resztę cebuli. Możemy także dodać trochę żółtego sera lub kiszone ogórki.Naczynie z zapiekanką wstawiamy do piekarnika i w temp. 200 stopni zapiekamy przez ok. 25 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ben-ka 04.02.2013 10:00
też lubię makaron,pewnie by mi smakowała.
Rafał10 27.05.2012 07:51
mniam ! Uwielbiam takie !

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak