Sposób przygotowania

Makaron gotujemy w osolonej wodzie zgodnie z przepisem na opakowaniu lub wykorzystujemy makaron pozostały po obiedzie.Pomidory obieramy ze skórki i kroimy. Z papryk usuwamy gniazda nasienne i razem z kiełbasą kroimy w kostkę. Cebulę drobno siekamy. Kiełbasę, cebulę i paprykę możemy przesmażyć na patelni ale jeśli nie mamy czasu ten krok możemy sobie darować. W natłuszczonym naczyniu żaroodpornym układamy kolejno połowę makaronu, kiełbasę, paprykę, połowę cebuli, pozostały makaron, pomidory i resztę cebuli. Możemy także dodać trochę żółtego sera lub kiszone ogórki.Naczynie z zapiekanką wstawiamy do piekarnika i w temp. 200 stopni zapiekamy przez ok. 25 min.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Rafał10

    mniam ! Uwielbiam takie !
  • 1
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    też lubię makaron,pewnie by mi smakowała.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !