Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka meksykańska z ryżem

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

cebula czerwona 1 szt.
kukurydza w puszce 1 szt.
groszek konserwowy 1 szt.
ryż 50 g
marchewka ugotowana 1 szt.
przyprawy do smaku
fasola czerwona z puszki 1 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka meksykańska z ryżem

Kroki postępowania

1
Cebulę kroimy w kostkę, dodajemy łyżkę oliwy z oliwek i przyprawiamy (sól, pieprz, dużo czerwonej papryki - ja daję słodką)
Krok 1 - Sałatka meksykańska z ryżem foto
2
Dodajemy odcedzoną czerwoną fasolę, groszek, kukurydzę, marchewkę (może być ugotowana albo konserwowa). Generalnie można kupić gotową mieszankę groszku/kukurydzy/fasoli i tez pasuje bardzo fajnie i nie trzeba wtedy 3 osobnych puszek otwierać tylko jedną (z 3 puszek wychodzi sałatki dla batalionu ludzi :)
Krok 2 - Sałatka meksykańska z ryżem foto
3
Dodajemy ugotowany ryż, przyprawiamy (ja daję do tej sałatki dużo czerwonej papryki), mieszamy i gotowe. Smacznego
Krok 3 - Sałatka meksykańska z ryżem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia47-47 27.05.2012 10:16
pycha
Cukiereczek13 26.05.2012 22:51
fajny pomysł na sałatkę :) pewnie ostra :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak