Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Racuszki z serem twarogowym

4.0
(22)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

twaróg 100 g
mąka pszenna 2 szkl
mleko 1 szkl
jajko 3 sztuki
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
cukier wanilinowy 1 opakowanie
cukier 2-3 łyż
tłuszcz do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Racuszki z serem twarogowym

Jajka miksujemy z cukerm i cukrem waniliowym na puch, dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i przemielony twaróg. Mieszamy stopniową wlewając mleko. Całość dokładnie mieszamy na jednolitą masę. Smażymy niewielkie placuszki na rozgrzanym tłuszczu. Racuchy smażymy z obu stron na złoty kolor.
Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ola1young 07.03.2014 17:26
bardzo apetyczne są Twoje racuszki :)
cooleczka 22.10.2013 22:47
świetny pomysł z serem
Ewelina38 08.10.2013 14:18
dziś na obiadek takie zrobię, koniecznie :)
Adam/ZUB3R 04.03.2013 14:57
smaczne te racuchy
Pani Domu 08.10.2012 15:40
apetyczne racuszki
kamyk 21.08.2012 14:23
ciekawe jak smakują jeszcze nie jadłem
fictor123 10.08.2012 12:34
super
Kas2 03.08.2012 13:42
ale puszyste, smakowite!
Katarzyna59 15.07.2012 15:56
apetyczne
Wafelek2601 03.07.2012 08:45
Pycha
Pietruszka 03.06.2012 12:58
Może powinnaś dodać odrobinę mąki
1j1o1l1a1 28.05.2012 11:55
mi jak słodkie, z serem, czy np ziemniaczane z cebula przy smażeniu przypalają się :(
mariel78 27.05.2012 15:57
pycha
Katarzyna87 27.05.2012 06:45
mniam mniam
Kamila/kami007 26.05.2012 23:02
pysznie wyglądają
EWI 26.05.2012 22:36
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak