Sposób przygotowania

Kaszę zalać wrzącą wodą wsypać pół łyżeczki soli i zagotować.
Grzyby oraz marchew i seler po oczyszczeniu włożyć do rondla, wlać 2 szklanki wody, dodać ziele angielskie oraz pieprz i resztę soli. Całość gotować przez 30 minut.
Mąkę połączyć ze śmietaną, wlać do zupy, dokładnie wymieszać i gotować przez kolejnych 10 minut. Następnie kaszę włożyć do talerzy i zalać zupą.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    EWI

    mniam
  • 1
    original
    Opublikowano

    Amellia

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    Rafał10

    ooo grzybowej z kaszą nie jadłam, ciekawa propozycja :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Justyna Jussstiii

    super
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Kaja35

    super
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Kaja35

    super
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    zuzanna_z

    bardzo smaczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    kate.500

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    Marta1986

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    pyszna zupa
  • 1
    katarzyna-jaworek.
    Opublikowano

    Katarzyna59

    apetyczna
  • 1
    original
    Opublikowano

    agnieszka214

    tez taką robie
  • 1
    original
    Opublikowano

    Krystyna32

    fajny pomysł
  • 2
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    smaczna zupa
  • 3
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    smaczna zupa jadłam z pęczakiem.
  • 1
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    a ja grzybowej z kaszą jeszcze nie jadłam, spróbuję
  • 1
    original
    Opublikowano

    gosia56

    pyszna zupa

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !