Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

CZERWONA KAPUSTA Z CZARNYMI OLIWKAMI I ORZECHAMI

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

orzechy laskowe 100 gram
cebula 2 sztuki
jabłka 2 sztuki
oliwa 4 łyżki
cytryna 1 sztuka
sól 1/2 łyżeczki
cukier 2 łyżki
Pieprz czarny mielony Prymat 1/8 łyżeczki
oliwki czarne 30 sztuk
kapusta czerwona 1 główka

Przepis i sposób przygotowania na: CZERWONA KAPUSTA Z CZARNYMI OLIWKAMI I ORZECHAMI

Kapustę poszatkować, po czym gotować w osolonym wrzątku przez 8 minut. Następnie odcedzoną kapustę polać sokiem wyciśniętym z cytryny.
Do kapusty dodać oliwki oraz pokrojone w kostkę jabłko i cebulę, a także drobno posiekane orzechy.
Do kapusty dodać oliwę, sól, cukier oraz pieprz, a następnie dokładnie wymieszać i schłodzić w lodówce przez 30 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

barbara11561 13.02.2014 15:44
brzmi świetnie ,nie robiłam jej z oliwkami
adelajda 20.09.2013 20:02
surówki to ja lubię :)
Iwusia 12.07.2013 22:51
smaczne połączenie
Krystyna32 02.05.2013 12:35
fajny pomysł
RenataZ-et 26.11.2012 17:34
ciekawy przepis
adam1f 10.09.2012 22:17
dobra
kate.500 31.08.2012 12:57
ciekawe polaczenie
Katarzyna59 11.08.2012 15:32
fajna
zuzanna_z 04.07.2012 11:56
super surówka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak