Sposób przygotowania

Paprykę umyć, oczyścić i pokroić w paseczki. Pomidory umyć i pokroić w ósemki. Cebulę obrać i pokroić w piórka lub plastry. W głębokim garnku rozgrzać olej i wrzucić cebulę. Jak będzie szklista dodać paprykę i po lekkim podsmażeniu pomidory. Dusić warzywa do momentu, aż pomidory się rozgotują. Na koniec wszystko doprawić solą i pieprzem. Gotową potrawę przełożyć do słoików i pasteryzowac 30 min w temp. 90 stopni Celsjusza. Przechowywać w ciemnym i chłodnym miejscu. Do takiego lecza możemy później dodawać kiełbasę, pieczarki, kostkę sojową, mięso i co nam przyjdzie do głowy i obiad lub kolacja gotowe.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Emilia21

    pycha
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    annamariakowalczyk3

    ja często tak robię że wekuje do słoików,
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ewelina38

    ale smakowity zapasik, uwielbiam leczo :)
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    ewa84

    pycha
  • 2
    original
    Opublikowano

    Grazyna0211

    super pomysł
  • 0
    original
    Opublikowano

    manaika

    uwielbiam
  • 1
    original
    Opublikowano

    anemon

    Fajnie jest mieć takie zapasy, a później otwieramy i w moment mamy posiłek gotowy.
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Mariposas

    też pakuje leczo do słoików
  • 1
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    mniam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !