Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

GROCH I KAPUSTA

2.0
(2)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kapusta kiszona 400 gram
cebula 1 sztuka
groch 100 gram
mąka 1 łyżka
masło 2 łyżki
sól 1 łyżeczka
Pieprz czarny mielony Prymat 1/4 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: GROCH I KAPUSTA

Groch zalać wodą i zostawić na 8 godzin. Następnie ugotować go.
Kapustę odcisnąć z soku, a następnie posiekać i wraz z drobno pokrojoną cebulą umieścić w garnku, dodać masło, zalać wodą i gotować aż będzie miękka. Mąkę rozrobić z wodą i dodać do ugotowanej kapusty.
Groch rozdrobnić za pomocą blendera, po czym dodać go do kapusty i całość zagotować. Doprawić do smaku solą i pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwusia 07.10.2013 23:50
fajne połączenie, bardzo smaczne
MagdaXXX 28.08.2013 16:38
mniam ekstra
Katarzyna59 27.06.2013 18:51
uwielbiam groch z kapustą
misia53 29.04.2013 12:18
smaczne połączenie tylko "wybuchowe" hihi...
Krystyna32 22.03.2013 17:47
fajne, muszę wypróbować
IKrakowianka 11.03.2013 22:49
lubię takie połączenia
sara1 02.11.2012 11:05
lubię taką
RenataZ-et 08.09.2012 10:07
Wypróbuję!
zuzanna_z 04.07.2012 11:51
ciekawe połącznie
Anna152 03.07.2012 07:10
mniam
kate.500 01.06.2012 11:36
ekstra

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak