Sposób przygotowania

Jest to przepis na bardzo łatwe szybkie świeżutkie i smaczne ciasto.

Ucieramy jajka z cukrem, dodajemy mąkę,proszek do pieczenia, dokładnie mieszamy, dodając aromat pomarańczowy lub cytrynowy).
Do wysmarowanej margaryną i posypanej bułką tartą formy (ja piekę w prodiżu) wylewamy ok połowę ciasta, wykładamy na nie , miejscami po łyżeczce owoców smażonych ze słoiczka (wiśnie, porzeczki czarne...). Na nie wylewamy/wykładamy resztę masy. Na wierzch wykładamy pokrojony (wcześniej obrany) rabarbar.
Pieczemy 40-50 minut.
Smacznego :)

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    iziona

    Bardzo fajne ciasto, a rabarbar wyglada pysznie i kusząco.
  • 0
    original
    Opublikowano

    gacopierz23

    szybko i smacznie
  • 1
    15
    Opublikowano

    Aneta41

    muszę spróbować!!! koniecznie
  • 0
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    uwielbiam ciasta z rabarbarem więc poproszę kawałeczek;)
  • 0
    original
    Opublikowano

    magduś83

    pyszne, swietne o tej porze
  • 0
    original
    Opublikowano

    Rafał10

    mniam z rabarbarem musi być pyszne !
  • 0
    14589962_10208420256398366_6230213560350416002_o
    Opublikowano

    Wiesława1

    pyszne
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Honorata1

    na szybko do herbaty czy kawy , świeże...smaczne :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    eliza135

    uwielbiam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !