Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dorsz smażony w panierce kukurydzianej

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

dorsz 4 filety
jajko 1
sól do smaku
płatki kukurydziane 3 łyżki
sok z cytryny
Gałka muszkatołowa mielona Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Dorsz smażony w panierce kukurydzianej

Filety z dorsza skrapiamy sokiem z cytryny. Solimy i przyprawiamy gałką muszkatołową. Płatki kukurydziane ucieramy na proszek. Filet rybny maczamy w rozbitym jajku, a następnie obtaczamy w panierce kukurydzianej. Smażymy na rozgrzanym oleju na złoty kolor. Smacznego.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kuchareczka2 26.11.2012 18:27
obłędny
Pietruszka 27.07.2012 12:28
na pewno smaczny
Justyna Jussstiii 13.06.2012 09:05
super
pacpaw 27.05.2012 20:07
świetnie wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak