Sposób przygotowania

Oddzielić żółtka od białek. Białka ubić ze szczyptą soli, powoli dodawać cukier. Ciągle miksując dodać żółtka i kilka kropel zapachu waniliowego. Chwilkę miksować. Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia i kakaem, delikatnie wymieszać drewnianą łyżką. Przełożyć na blachę wysmarowaną tłuszczem i bułką tartą. Piec w 170 stopniach ok. 25-30 minut.Po upieczeniu biszkopt ostudzić.Przekroić. Krem:1,5 szklanki mleka zagotować a w połówce rozrobić budyń. Gdy mleko się zagotuje wlać rozrobiony proszek budyniowy i dokładnie wymieszać. Zdjąć z ognia i ostudzić. Margarynę dokładnie utrzeć(zmiksować z cukrem pudrem)Dodawać po łyżeczce zimnego budyniu ciągle miksując oraz kakao. Na koniec dodać łyżeczkę soku z cytryny i wymieszać.Wyłożyć krem na biszkopt i rozsmarować.Przykryć wierzch biszkoptu i przycisnąć.Dowolnie udekorować.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !