Sposób przygotowania

Żeberka umyć, wysuszyć i pokroić na porcje. Następnie obsypać je czosnkiem, solą, pieprzem i włożyć do lodówki na około 2 godzinki. Po tym czasie wrzucić je na gorący tłuszcz i zrumienić z każdej strony. Do rondla z żeberkami dodać pokrojoną w dużą kostkę cebulę. Dalej smażyć razem, aż cebula się zrumieni. Następnie do rondla wlać około 1 ½ szklanki wody. Całość dusić pod przykryciem na średnim ogniu około 70 minut. Zagęścić mąką z wodą.
Podawać na ciepło z ziemniakami polanymi powstałym sosem i ulubionym dodatkiem.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Basia10

    Pyszny obiadek
  • 0
    original
    Opublikowano

    anulka69

    uwielbiam żeberka
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    traktorek

    super
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    kasiek

    wyglądają pyznie te żeberka
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ewelina38

    pyszne jedzonko
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    świetne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Smakosz6

    pyszne
  • 0
    dsc_0327
    Opublikowano

    mariel78

    dawno nie jadłam
  • 0
    original
    Opublikowano

    alaaa

    od czasu do czasu mogę zjeść,

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !