Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Żeberka w sosie

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

żeberka 1 kg
czosnek 1 ząbek
mąka
woda
sól
pieprz
cebula 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Żeberka w sosie

Żeberka umyć, wysuszyć i pokroić na porcje. Następnie obsypać je czosnkiem, solą, pieprzem i włożyć do lodówki na około 2 godzinki. Po tym czasie wrzucić je na gorący tłuszcz i zrumienić z każdej strony. Do rondla z żeberkami dodać pokrojoną w dużą kostkę cebulę. Dalej smażyć razem, aż cebula się zrumieni. Następnie do rondla wlać około 1 ½ szklanki wody. Całość dusić pod przykryciem na średnim ogniu około 70 minut. Zagęścić mąką z wodą.
Podawać na ciepło z ziemniakami polanymi powstałym sosem i ulubionym dodatkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

alaaa 20.11.2012 19:55
od czasu do czasu mogę zjeść,
mariel78 10.09.2012 22:40
dawno nie jadłam
Smakosz6 26.08.2012 22:43
pyszne
romanrafal
romanrafal 10.08.2012 19:48
świetne
Ewelina38 05.08.2012 19:08
pyszne jedzonko
kasiek 27.07.2012 21:22
wyglądają pyznie te żeberka
traktorek 16.07.2012 15:37
super
anulka69 05.06.2012 10:20
uwielbiam żeberka
Basia10 30.05.2012 11:16
Pyszny obiadek

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak