Sposób przygotowania

Mięso nacinamy wzdłuż, tworząc długi i dosyć szeroki płat mięsa. Rozbijamy lekko tłuczkiem. Ocet winny wlewamy do miseczki i mieszamy z musztardą z zielonym pieprzem młotkowanym. Mięso nacieramy solą i wkładamy do miseczki z musztardą , obracając, aby cały kawałek przeszedł marynatą. Odstawiamy do lodówki na kilka godzin. Na patelni rozgrzewamy olej, a jajka roztrzepujemy widelcem. Można doprawić solą i pieprzem do smaku. Smażymy omlet i układamy go na polędwicy.Na całej długości mięsa układamy też oliwki i ser solankowy. Całość mocno zwijamy i spinamy wykałaczkami. Smażymy na oleju z każdej strony. Usmażone mięso przekładamy do rękawa do pieczenia i mocno zwijamy, zawiązując szczelnie końce. W większym garnku gotujemy wodę i do wrzącej wody przekładamy zawiniętą roladę. Gotujemy 20 minut. Przygotowaną roladę kroimy na plastry.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Rafał10

    super zdjęcie ! super przepis ! Kiedyś na pewno go wypróbuję :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    polly66

    za oliwki podziękuję, ale polędwiczka z omletem? Super! Jak zawsze nie zawiodłaś:D
  • 1
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    wygląda pięknie
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !