Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Marynowana polędwiczka z omletem i oliwkami

2.0
(10)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

polędwiczka wieprzowa 1 szt
ocet winny 2 łyżki
musztardy z zielonym pieprzem 6 łyżeczek
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat do smaku
jajko 2 szt
sera solankowego z czarnymi ol 1/2 słoiczka
olej roślinny 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Marynowana polędwiczka z omletem i oliwkami

Mięso nacinamy wzdłuż, tworząc długi i dosyć szeroki płat mięsa. Rozbijamy lekko tłuczkiem. Ocet winny wlewamy do miseczki i mieszamy z musztardą z zielonym pieprzem młotkowanym. Mięso nacieramy solą i wkładamy do miseczki z musztardą , obracając, aby cały kawałek przeszedł marynatą. Odstawiamy do lodówki na kilka godzin. Na patelni rozgrzewamy olej, a jajka roztrzepujemy widelcem. Można doprawić solą i pieprzem do smaku. Smażymy omlet i układamy go na polędwicy.Na całej długości mięsa układamy też oliwki i ser solankowy. Całość mocno zwijamy i spinamy wykałaczkami. Smażymy na oleju z każdej strony. Usmażone mięso przekładamy do rękawa do pieczenia i mocno zwijamy, zawiązując szczelnie końce. W większym garnku gotujemy wodę i do wrzącej wody przekładamy zawiniętą roladę. Gotujemy 20 minut. Przygotowaną roladę kroimy na plastry.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 19.09.2012 10:00
wygląda pięknie
polly66 23.08.2012 08:48
za oliwki podziękuję, ale polędwiczka z omletem? Super! Jak zawsze nie zawiodłaś:D
Rafał10 01.07.2012 11:16
super zdjęcie ! super przepis ! Kiedyś na pewno go wypróbuję :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak