Sposób przygotowania

Śliwki umyć, wypestkować, zalać wódką i odstawić najpierw w słoneczne miejsce, a po 2 tyg. w chłodne. Nalewka jest gotowa po miesiącu. Zlać płyn a owoce zasypać cukrem i odstawić na miesiąc w ciepłe miejsce, uzyskując w ten sposób pyszny likier śliwkowy.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Juleczka20

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    Monika-twin

    mniam
  • 1
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    a najlepsze są te śliwki jak już jest po wszystkim .. :))
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Maniek2

    pychota coś dla mnie
  • 1
    original
    Opublikowano

    pajbek

    Super :-)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    podobnie robiłam - pychotka
  • 1
    papryka
    Opublikowano

    adelajda

    dobra naleweczka :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !