Sposób przygotowania

Do garna z wodą dodajemy skrzydełka i gotujemy, ściągając szumowinę, następnie dodajemy jarzyny i gotujemy do miękkości na wolnym ogniu. Gdy warzywa są już miękkie, ścieramy na tarce i wrzucamy do wywaru. Do wywaru dodajemy zioła prowansalskie, oregano i koncentrat pomidorowy i zaprawiamy śmietaną. Do smaku przyprawiamy solą, pieprzem, odrobiną cukru oraz jarzynką. Podajemy z ugotowanym makaronem i posypujemy natką pietruszki posiekaną drobno. Smacznego!

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Sylwia29

    Nigdy takiej nie robiłam:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    mufinka79

    Jest pyszna, więc musisz taką wypróbować:)
  • 2
    original
    Opublikowano

    caffee_tea

    dobre
  • 0
    original
    Opublikowano

    agnieszka214

    lubie zupy pomidorowe na obiad u mnie czesto gości
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    JOANNA16

    smaczna zupka

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !