Sposób przygotowania

Truskawki zmiksować i przetrzeć przez tak gęste sito, aby usunąć pesteczki.
Mus truskawkowy podgrzać z 400ml wody i cukrem, aż zawrze.
W międzyczasie rozpuścić w 100ml wody mąkę ziemniaczaną, dodać sok z cytryny i dobrze wymieszać - wlać na wrzący wywar truskawkowy.
Mieszać, aż kisiel zgęstnieje i zawrze ponownie.
Podawać na ciepło, bądź po schłodzeniu, wówczas z dodatkiem śmietanki lub jogurtu.

Komentarze

  • 4
    img_20161130_024927
    Opublikowano

    Habibi

    <b>Serdecznie zapraszam do zapoznania z moimi przepisami :) *** Z pewnością każdy, wśród nich, znajdzie coś smacznego :)</b>
  • 1
    original
    Opublikowano

    Renata22

    świetny
  • 0
    original
    Opublikowano

    wiola333

    mniam
  • 0
    original
    Opublikowano

    foczka-ks

    kisiel, smaczna i szybka przekąska

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !