Sposób przygotowania

Biszkopt Dan Cake jest trochę większy niż moja tortownica, wykroiłam za pomocą spodu od formy koło, a rant który pozostał wykorzystałam jako bok tortu. Brzoskwinie odsączyć z soku, jedną zostawić do dekoracji, natomiast sok wykorzystać do nasączenia biszkoptu.
Galaretkę brzoskwiniową rozpuścić 100 ml wrzącej wody, pozostawić do ostudzenia, gdy będzie lekko tężeć zmiksować ją z 400 ml jogurtu greckiego z 2 łyżkami cukru pudru, wyłożyć masę na biszkopt i wstawić do lodówki. Pozostałe brzoskwinie zmiksować blenderem ręcznym HB724 Triblade i wymieszać z żelatyną-fix deserową przygotowaną wg opisu na opakowaniu, wyłożyć jako kolejną warstwę tortu. Pozostałą brzoskwinią, pokroić w plastry i ułożyć na powierzchni tortu.
Powierzchnie tortu pokryć polewą do tortów przygotowana wg opisu na opakowaniu. Wstawić na chwilę do lodówki. Dekorujemy cukrowymi gwiazdkami i płatkami czekolady.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    całkiem apetyczny torcik, już niedługo będzie można zrobić na świeżych brzoskwiniach

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !