Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Turkusek

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Biszkopt 1 szt
margaryna 1 szt
budyń śmietankowy 1 szt
cukier 5 łyżek
spirytus 1 łyżka
dżem z czarnej porzeczki
galaretka niebieska
porzeczki 10 dag
woda 2 szkl
olejek cytrynowy 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Turkusek

Z podanych składników ugotować budyń, wystudzić, utrzeć margarynę Kasię do białości, dodawać po łyżce budyniu, ucierać, na koniec dodać olejek i spirytus. Na biszkopt rozsmarować dżem, następnie dać masę, ozdobic porzeczkami i zalać tężejącą galaretką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ONY_za_kare 19.04.2013 10:26
Pyszny deserek!
RenataZ-et 28.03.2013 15:12
wygląda bajecznie! :)
miki47 28.07.2012 21:49
mniam
Juleczka20 04.07.2012 07:08
wygląda pięknie
agunesu 26.05.2012 18:49
jak morze :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak