Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

suflet cytrynowy

4.0
(21)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

żółtka jaj 5 szt
białko 9 szt
cukier puder 3 łyżki
mąka ziemniaczna 1 łyżka
cytryna 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: suflet cytrynowy

Zółtka ubijamy do białości z 2 łyżkami cukru,dodajemy mąkę ziemniaczną oraz utartą skórkę cyrynową.Ubijamy pianę z białek i łyżki cukru.Mieszamy obie masy i dodajemy łyżkę soku cytrynowego.Formę żaroodporną smarujemy masłem,posypujemy cukrem,wlewamy masę i pieczemy w 200 stopniach.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kasienka23 01.04.2012 11:31
nigdy nie robiłam, z pewnością kiedyś ten przepis wypróbuję
polly66 08.08.2011 20:41
uwielbiam to:D
Edyta38 24.04.2011 07:12
mniam mniam pychota
Jaheira11 03.02.2011 23:20
dobre
Joanna108
Joanna108 16.11.2010 12:29
Zawsze się boję, ze suflet opadnie ...
mehia 10.11.2010 10:51
pyszny :)
usmiech 25.10.2010 19:58
ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak